Amber Ablett

 • Skjespikking, Spoons/Ignoring (2019)
 • Workshop

  Hver enkelt deltaker vil ved slutten av workshopen ha laget en skje av ferskt trevirke som de kan ta med seg hjem, spikket med egne hender ved hjelp av tradisjonelle treskjæringsteknikker. Man får med seg kunnskap om ulike lokale tresorter og hvordan man kan fortsette å spikke hjemme.

  Spoons Ignoring er et flergrenet prosjekt som gjennom spikking, workshops, tekst og installasjon utforsker både behov for å vende seg bort fra omgivelsene og behov for å møtes i et fellesskap. Det er ett av flere arbeider hvor Ablett undersøker hvordan sted og tilhørighet har betydning for hvordan vi kommuniserer med hverandre. Hun har utforsket treskjæring som meditativ praksis sammen med publikum siden 2018.

  Spikking er en trygg aktivitet når det gjøres riktig, men deltakere bes utvise forsiktighet under workshopen. Barn mellom 12 og 16 år bør delta i følge med en voksen.

  Søndag 8. september kl. 14:00–17:00
  Torsdag 10. oktober kl. 15:00–18:00
  Fredag 11. oktober kl. 15:00–18:00
  Lørdag 12. oktober kl. 14:00–17:00

  Workshopen har begrenset antall plasser. For påmelding, send en forespørsel til booking@hostutstillingen.no

Foto: Thor Brødreskift
 • Amber Ablett (f. 1986 i London, Storbritannia) har base i Bergen. Hun er utdannet ved Bath School of Art and Design, Camberwell College of Arts (London) og Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Ablett har vist arbeider ved Hordaland kunstsenter, FELT galleri (Bergen) og Latitude 28 (New Delhi). Som del av kunstnerduoen TASC Ablett & Brafield drev hun TASC Studio Kitchen, et åpent studio og kafé ved Hordaland Kunstsenter i perioden 2016–2018. Duoen deltok også i prosjektet Norden til Bergen i regi av B-Open, og ved Bergen Assembly 2016. I november 2019 er Ablett aktuell med utstillingen Anthems ved Lydgalleriet (Bergen).