Stine Gonsholt og Åse Løvgren

 • Dalen (2019)
 • HD-­video/stereo
  19:50 min
  Opplag 5 + 1 AP, til salgs 5
  Pris 50 000,–

  Lyd av Alexander Rishaug

 • Stine Gonsholt (f. 1973 i Skien) arbeider i Skien og Berlin. Siden 2019 har hun i samarbeid med Verena Winkelmann, Siri Sandersen og Maj-­Gret Gaupås drevet det kunstnerdrevne visningsstedet Hi10 i Skien. Hun har hatt flere kunstneropphold, blant annet ved Zentrum für Kunst und Urbanistik (Berlin), Cité internationale des arts (Paris) og SÍM (Reykjavik). I perioden 2012–2013 var hun med i det kunstnerdrevne prosjektrommet Stedefreund i Berlin. Gonsholts arbeider er innkjøpt av Norsk kulturråd, Universitetet i Stavanger og Norsk Journalistforening. 

  Åse Løvgren (f. 1975 i Bodø) er bosatt i Bergen. Ulike former for samarbeid står ofte i kjernen av hennes virksomhet. I perioden 2014–2018 var hun del av det kunstneriske utviklingsprosjektet Synsmaskinen med Frans Jacobi ved Kunstakademiet på Universitetet i Bergen. Sammen med billedkunstner og kurator Karolin Tampere startet hun i 2003 Rakett – en plattform for ulike aktiviteter som strekker seg fra kuratorisk praksis til diskursive kunstneriske samarbeid. Som del av Rakett har hun også gjennomført prosjekter på Astrup Fearnley Museet (Oslo) og Palais de Tokyo (Paris) i samarbeid med le Pavillion. Løvgren arbeider også som prosjektutvikler ved Bergen senter for elektronisk kunst (BEK).

  Siden 2017 har Gonsholt og Løvgren samarbeidet om prosjektet Landskapet som ide og referansepunkt. Prosjektet har blitt vist ved blant annet Kunsthall
  3,14 (Bergen), Kassel Documentary Film and Video Festival 2019 og på Galleri Hi10 (Skien) som en del av kunstfestivalen Greenlightdistrict 2019.

  gonsholt.com

  synsmaskinen.net

  rakett.biz