Anna Carin Hedberg og Ebba Moi

 • Kautsjuk – det gråtende treet (2020)
 • HD-video
  10:10 min
  Opplag 5, antall til salgs 4
  Pris 75 000,–

  Kautsjuk – det gråtende treet undersøker maktstrukturer rundt råvarer og industriutvikling i en globalisert verden. Prosjektet er filmet i det som tidligere var Viking gummivarefabrikks lokaler i Heggedal. I filmen får vi ta del av en workshop med den lokale teatergruppen Holmen seniorteater, som øver inn et lydverk sammen med komponisten Victoria Nunes Finstad. Komposisjonen er basert på originaltekster om gummiproduksjon, skrevet av blant annet Vikings direktør P. M. Røwde (1876–1955). Tekstene er satt sammen av kunstnerne Hedberg og Moi, og er en poetisk beskrivelse av gummiboomens eksploatering og kommersialisering på slutten av 1800-tallet.

  Film og klipp: Audun Severin Eftevåg
  Film: Benedikte Rønsen
  Lyd: Florian Winther

 • Anna Carin Hedberg (f. 1966 i Sverige) er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og er nå bosatt i Oslo. Hun arbeider med kunst og formidling ved Nasjonalmuseet i Oslo, og har vært med på å etablere Kunstbokhandelen Torpedo og forlaget Torpedo Press. 

  Ebba Moi (f. 1971 i Sverige) er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og nå bosatt i Oslo. I tillegg til egen kunstnerisk praksis er hun en del av kunstkollektivet Tenthaus, et visningsrom og en diskursiv plattform som involverer unge i deltagende kunstprosjekter. 

  Hedberg og Moi har arbeidet sammen siden 2000. De har vist arbeider i det offentlige rom og ved visningssteder som Trafo Kunsthall (Asker), Trøndelag senter for samtidskunst (Trondheim), Norsk Skulpturbiennale på Vigelandmuseet (Oslo), Museet for samtidskunst (Oslo) og Kristiansand Kunsthall.