Anne-Liis Kogan

 • Kantina, Historien, Naturen, Geografien (2019)
 • HD-video
  10:58 min
  Opplag 6, til salgs 5
  Pris 150 000,–

  I filmen Kantina, Historien, Naturen, Geografien møter vi en opptaksklasse ved Hersleb skole i Oslo. Gjennom samtaler og kunstneriske utprøvinger, gir filmen oss innblikk i elevenes bakgrunn og hverdag, samt skolens arkitektur og store veggmalerier – permanente verk på skolen. Med filmen ønsker Kogan å undersøke hvordan det norske utdanningssystemet former ungdommen, og hvordan de får brukt sitt potensiale i det mikrokosmos de befinner seg i.

  Maleriene spiller en viktig rolle i filmen, og ble utført i 1927 av tre av datidens største norske malere: Historien av Alf Rolfsen, Naturen av Per Krohg og Geografien av Axel Revold. Maleriene er malt direkte på veggen i fresketeknikk, noe som innebærer at de ble malt på fersk kalkpuss. Verkene ble bestilt med pedagogisk formål, men også som utsmykning og offentlig kunst.

  Filmen er produsert i samarbeid med Tenthaus Oslo og lærere og elever ved Hersleb skole.

 • Debuterte i 2021
 • Anne-Liis Kogan (f. 1984 i Estland) bor og arbeider i Oslo. Hun har en bachelorgrad fra Kunstakademiet i Bergen og en mastergrad fra Konstfack i Stockholm. Kogan deltok nylig på Østlandsutstillingen og har tidligere stilt ut ved blant annet Galleri BOA (Oslo), Hamar Performancefestival og Tenthaus (Oslo). I forbindelse med Estlands 100-årsjubileum fremførte hun en performance på Valga togstasjon (Estland).