Evy H. Tjåland og Anne Haaland Bland

 • 1m (2020/2021)
 • Performance
  Varighet 15 min
  Pris (inkl. kube) 100 000,–

  Lørdag 2. oktober
  Søndag 3. oktober
  Intervaller gjennom dagen

  Performancen 1m responderer på hvordan mennesker har forholdt seg til smittevernrådene om sosial distansering. I performancen beveger kunstnerne seg rundt med en 1 x 1 x 1 meter stor kube mellom seg. Det blir synlig hvilken usikkerhet og klønethet som kan oppstå når man skal overholde «meteren», og hvor vanskelig det kan være å til enhver tid huske å holde avstand til andre. En meter er ofte lenger enn man tenker, og er en svært unaturlig avstand for kommunikasjon og samvær mellom mennesker. Likevel har det vært et nødvendig virkemiddel i møte med denne pandemien.

 • Debuterte i 2021
 • Evy H. Tjåland (f. 1963 i Klepp) er bosatt i Randaberg og arbeider i Stavanger. Hun er utdannet ved Kunstskolen i Bergen og Wimbledon College of Arts (London). Tjåland har vist arbeider ved blant annet Studio K (Kvernaland), Fotland mølle (Bryne) og St. Margaret’s House (Edinburgh i Skottland). For tiden arbeider hun som kunstkonsulent for offentlig utsmykning ved Godalen videregående skole i Stavanger.

   

  Anne Haaland Bland (f. 1954 i Sverige) er bosatt i Stavanger. Hun har studert ved Kunstskolen i Rogaland og Goldsmiths College, University of London. Bland har tidligere stilt ut ved Fotland Mølle (Bryne), Galleri Koll (Stavanger) og Klepp Kunstforening. 

  Sammen har de, som duoen anneevy, vist arbeider ved Fotland Mølle (Bryne) og KINOKINO KUNSTSAL (Sandnes), i tillegg til utstillingen «Relocation by invitation» i en privat leilighet i Stavanger.