Jason Havneraas og Kjetil Allen Berge

 • Roger's Watch/Bird Whistle (2021)
 • Videoinstallasjon
  Opplag 3 + 2 AP, til salgs 3
  05:47 min loop og 11:18 min loop
  Pris 100 000,–

  I Central Park i New York i mai 2020, ble en mannlig afroamerikansk fuglekikker rapportert til politiet av en hvit kvinne. Hun følte seg truet da han informerte henne om at hunden hennes burde ha vært i bånd. Havneraas og Berges videoarbeider er iscenesatte performancer som speiler samtidige hendelser og tematikker. I Roger's Watch/Bird Whistle brukes både analoge og digitale teknikker som skaper «bevegelige fotografier».

 • Jason Havneraas (f. 1978 i Skottland) bor og arbeider i Oslo. Han har en bachelorgrad fra University of Plymouth (Storbritannia) og mastergrad fra Kunstakademiet i Trondheim. 

  Kjetil Allen Berge (f. 1957 i Ølen) er bosatt på Vestvågøy i Lofoten. Han er utdannet ved The Slade School of Fine Art London ved University College London, Escola Superior de Belas-Artes de Lisboa (Portugal) og Bergen Kunsthåndverksskole. 

  Havneraas og Berge har jobbet sammen i en felles praksis siden 2013. De var festivalkunstnere under Arctic Moving Image & Film Festival (Harstad) i 2020, og de seneste årene har de vist arbeider ved blant annet Atelier Nord ANX (Oslo), PODIUM (Oslo) og Havremagasinet (Boden i Sverige). I samarbeid med Johanna Rikhardsdottir og Kristian Skylstad deltok de i 2015 på Vestlandsutstillingen, som ble vist ved Sogn og Fjordane Kunstmuseum i Førde og i fem andre byer. Dette er første gang Havneraas og Berge deltar på Høstutstillingen som kunstnerduo.