Jeremy Welsh og Trond Lossius

 • The Atmospherics 11 (remake/remodel) (2020)
 • HD-video
  40:42 min
  Opplag 10, til salgs 10
  Pris 12 000,–

  The Atmospherics er en videreføring av forskningsprosjektet Re:place, som ble gjennomført på Kunsthøgskolen i Bergen i 2012–2013. Prosjektet undersøker temaet «sted» gjennom ulike medier og kunstpraksiser. Innspillingen har hovedsakelig funnet sted på Vestlandet, i Trøndelag og Lofoten. Bilder og lyd fra naturlandskap og bymiljø kombineres i prosjektet og er ikke er ment som en naturalistisk representasjon av et gitt sted, men en syntese av elementer som hører til ulike steder. Stedet som oppleves i verket er dermed syntetisk – det eksisterer kun i kunstverket.

 • Jeremy Welsh (f. 1954 i Storbritannia) bor og arbeider i Bergen. Han er utdannet ved Nottingham Trent University, School Of Art & Design (Storbritannia) og Goldsmiths College

  ved University of London. Welsh har de siste årene vist arbeider ved Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum (Trondheim), Bundeskunsthalle (Bonn) og mumok (Wien).

  Trond Lossius (f. 1966 i Bergen) bor og arbeider på Sotra. Han har sin utdannelse fra Griegakademiet – Institutt for musikk ved Universitetet i Bergen og har vært kunststipendiat ved Kunstakademiet i Bergen. De siste årene har Lossius vist arbeider ved The San Francisco Tape Music Festival (USA), på KODE i regi av BIT Teatergarasjen med Spreafico Eckly, samt Naturhistorisk museum i Bergen sammen med Bjarne Kvinnsland og David Rothenberg.

  Welsh og Lossius har tidligere vist arbeider sammen ved blant annet Entrée (Bergen), Trondheim Elektroniske Kunstsenter, Sogn og Fjordane Kunstmuseum (Førde) og Bomuldsfabriken Kunsthall (Arendal).