Egil Pedersen, Mathis Ståle Mathisen

 • Koftepolitiet (2021)
 • Kortfilm
  12:12 min
  Opplag 6 + 1 AP, til salgs 6
  Pris 150 000,–

 • Debuterte i 2022
 • Tre samiske menn reiser til hovedstaden i Norge. En av dem har på seg en gákti, den samiske tradisjonsdrakten, for å tiltrekke seg norske kvinner. Koftepolitiet er en politisk identitetssatire om hvordan både samer og majoritetsbefolkningen bevisst og ubevisst prøver å definere den rette måten å være samisk på.

 • Egil Pedersen (f. 1976 i Tromsø) er oppvokst i Sirma i Øst-Finnmark, og bor på Jessheim. Han er utdannet regissør fra Den Norske Filmskolen. Pedersen har regissert en rekke musikkvideoer, oppdrags- og reklamefilmer og dokumentariske kortfilmer. Han har også regissert en dokumentarserie, samt flere fiksjonskortfilmer der han selv har skrevet manus. Pedersens filmer har blitt vist på NRK, SVT, AftenpostenTV og over 100 festivaler. De siste tolv årene har han fokusert mest på samiske filmer, og i 2023 debuterer han som regissør og manusforfatter på spillefilm. Dette blir den første samiske ungdomsfilmen som er laget.

  Mathis Ståle Mathisen (f. 1982 i Bergen) er oppvokst i Alta i Vest-Finnmark og bor i Oslo. Han har en bachelorgrad i film/fjernsyn/video og mastergrad i medieproduksjon fra NTNU. I 2001 vant han Trøndersk mesterskap i rock med metalbandet Miksha, og har turnert i Norge, England, Nederland, Sverige og Japan. Mathisen har jobbet som filmfotograf og er grunnlegger av produksjonsselskapet Rein Film. Han har produsert både norske og internasjonale filmer, og spiller nå i bandet ATTAN. I 2023 skal han produsere Pedersens spillefilmdebut. Mathisen initierte kortfilmen Koftepolitiet, og har sammen med Remi Semshaug Langseth komponert musikken i filmen.