Eli Herlaug Eines, Maja S. K. Ratkje, Ingvild Habbestad

 • Spill for meg pappas hjerte så jeg kan høre det (2021)
 • Performance
  Pris og opplag på forespørsel

 • Debuterte i 2022
 • I 1966 dør en mann som følge av en medfødt hjertefeil. Da har han en datter på ett år, Eli Herlaug Eines. Hun husker ikke pappaen sin og har hele livet forsøkt å bli kjent med ham gjennom andres fortellinger og i det som er igjen etter ham av gjenstander og fotografier. Våren 2021 fikk Eines vite at farens journal sannsynligvis fantes i Rikshospitalets arkiv. Hun tok kontakt, og noen dager senere sto hun med en stor konvolutt i hånden. I den fant hun flere av sin fars EKG-er fra 1962. Disse ble utgangspunktet for verket Spill for meg pappas hjerte så jeg kan høre det. På oppdrag fra Eines har komponist Maja S.K. Ratkje oversatt EKG-ene til noter, og på denne måten materialisert farens hjerteslag i en fiolinsolo.

  På Høstutstillingen blir verket presentert som en performance med Eines, Ratkje og fiolinisten Ingvild Habbestad.

 • Eli Herlaug Eines (f. 1965 i Oslo) bor og arbeider på Vinterbro i Ås. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim. Eines har blant annet hatt separatutstillinger på Tenthaus (Oslo), Møre og Romsdal Kunstsenter (Molde), Galleri 54 (Göteborg), SOFT galleri (Oslo) og Galleri BOA (Oslo). Høsten 2022 er hun også aktuell med deltakelse på den internasjonale tekstiltriennalen i Lodz (Polen).

  Maja S. K. Ratkje (f. 1973 i Trondheim) bor på Svartskog og er utdannet ved Norges musikkhøgskole (Oslo). Ratkje er aktiv i gruppene SPUNK og Avant Joik, og utgjør en duo sammen med Stian Westerhus. Hun har blant annet skapt et permanent lydverk for Kunstarena Gruvene ved Bomuldsfabriken Kunsthall (Arendal), kallesignalet Viglokk for Kimen kulturhus (Stjørdal), og et lyd- og videoverk for 100-årsjubileet til Vooruit, «folkets hus» i Gent (Belgia). Ratkjes lydinstallasjon Vannstand / Sea Level har blitt oppført i fem norske kystbyer. Sammen med SPUNK har hun hatt utstilling på Bomuldsfabriken Kunsthall og laget et lyd- og videoverk for Henie Onstad Kunstsenters 40-årsjubileum (Bærum).

  Ingvild Habbestad (f. 1983 i Bergen) bor på Sofiemyr i Nordre Follo. Hun er utdannet ved Norges musikkhøgskole (Oslo) og Kungliga Musikhögskolan (Stockholm). Habbestad arbeider i Kringkastingsorkesteret, driver Smôga Kammarmusikfestival (Sverige) og er medlem av gruppen Venezianerne. Sammen med Erlend Habbestad utgjør hun også duoen Gemini. Tidligere har hun blant annet hatt urfremføring av bestillingsverkene Silhouette a deux av Kjell Habbestad ved Smôga Kammarmusikfestival, Porphyry imitations av Kari Beate Tandberg i Asker Kulturhus samt Opus for himmel og jord og Sud av Karsten Brustad under Høstriss (Fredrikstad).