Georgiana Dobre & Kjersti Vetterstad

 • Book of Change (2021)
 • Scores presentert som tekst eller tegning, hengt på vegg i metallkroker
  Variabel størrelse
  Opplag 4, til salgs 3
  Pris på forespørsel

  Medvirkende: Kurt von Bley, Liviu Bulea, Jacub Ceglarz, Paula Dunker, Lavinia Ionescu, Jeuno Kim, Pernille Mercury Lindstad, Daniel Mariblanca, Koyote Millar, Cristian Nanculescu, Ileana Negrea, Oana Maria Pop, Nico N. Rueda, Davonne Sirmans, Anita Skrautvol, Nóra Ugron, Ali Venir og Synnøve Sizou G. Wetten.

 • Debuterte i 2022
 • Book of Change er et tekst- og tegnebasert kollektivt kunstprosjekt initiert av koreograf og danser Georgiana Dobre og billedkunstner Kjersti Vetterstad. Prosjektet tar utgangspunkt i scores, det vil si enkle, nedskrevne eller tegnede instruksjoner som kan rettes mot et individ eller til en gruppe. Instruksjonene kan foreslå et tankeeksperiment eller en handling som kan utføres i en privat eller offentlig sammenheng. Dobre og Vetterstad har invitert fire kunstnere som identifiserer seg som skeive – to som holder til i Norge og to fra Romania – til å skrive ned et score. Hver av de involverte kunstnerne har igjen invitert to nye kunstnere til å skrive scores, og så videre. Formålet med disse instruksjonene er å oppfordre leseren til å vri, bøye eller bryte heteronormative tankemønstre, binære sosiale koder og/eller stereotypiske fordommer om andre mennesker.

  Book of Change er i stadig utvikling, og vil fortsette de neste årene med bidrag fra et ukjent antall kunstnere. Når prosjektet avsluttes, vil tekstarbeidene bli utgitt i bokformat. Book of Change har tidligere blitt vist ved Combinatul Fondului Plastic (București), Kunsthalle Bega (Timișoara i Romania) og som del av det større prosjektet TRIUMF AMIRIA – Museum of Queer Culture i forbindelse med 20-årsmarkeringen for avkriminaliseringen av homofili i Romania i 2021.

 • Georgiana Dobre (f. 1989 i Romania) bor i Oslo og er utdannet danser og koreograf. Hun har bachelorgrad i koreografi fra National University of Theatre and Film (București) og mastergrad i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo. Dobre har nylig vært medvirkende danser til Damla Kilickirans utstilling «Twine an image that is yet to be» på Bergen Kunsthall og til forestillingen Afterlife, initiert av Louis Schou-Hansen og Karoline Bakken Lund, som ble vist under Oslo Internasjonale Teaterfestival og på Palmera (Bergen). Hun har tidligere vist performance på Knipsu (Bergen) i samarbeid med Kjersti Vetterstad og Annika Vestel.

  Kjersti Vetterstad (f. 1977 i Drammen) bor i Oslo og er utdannet billedkunstner. Hun har bachelorgrad fra Kunsthøgskolen i Bergen og mastergrad fra Konstfack (Stockholm). De siste årene har Vetterstad blant annet hatt separatutstilling ved Knipsu (Bergen) og vist arbeider ved International Filmmaker Festival of New York og TAXISPALAIS Kunsthalle Tirol (Innsbruck i Østerrike). Hun har også stilt ut på Stormen kunst/dájdda (Bodø), som en del av Vårutstillingen i regi av Forbundet Frie Fotografer.