Jasmine Christensson

  • reeking sweet (2020)
  • Skulptur
    Stålstenger, kunstlær, stilisert furutre av malt kryssfiner og stoff, bilvindu med etsning, tau, en reparert blomst av glass, stein som er skåret ut og formet som et skjell, perler og et kirsebær av plast
    175 x 140 x 60 cm
    Pris 30 000,–

  • reeking sweet er en del av et pågående prosjekt som tar utgangspunkt i en bestemt svart Citroën BX 16V. Bilen ble kjøpt i 1990 av en kvinne ved navn Britta, som dekorerte den på eksentrisk vis. Mer enn to tiår senere ble den kjøpt av kunstnerens bror, som eide den frem til sin død i 2015. Christensson blander fakta og fiksjon i sin undersøkelse av historiene som omgir denne bilen, som også blir et objekt for å håndtere sorg og tap.

  • Jasmine Christensson (f. 1993 i Sverige) er basert i Oslo. Christensson har bachelorgrad fra Kunstakademiet i Trondheim og mastergrad fra Konsthögskolan i Malmö. De siste årene har hun blant annet stilt ut ved Galleri Slätten (Malmö) og hatt separatutstillinger ved Van Etten (Oslo) og Bærum Kunsthall. I 2020 mottok Christenson stipend fra Edstrandska Stiftelsen, og deltok i den forbindelse på stipendutstillingen ved Konsthögskolans galleri (Malmö).