Markus Moestue

 • The Critical Tourist Map of Oslo (2020)
 • Digitalprint
  29,7 x 42 cm
  Ubegrenset opplag
  Gratis

 • Debuterte i 2022
 • The Critical Tourist Map of Oslo er akkurat som et helt vanlig turistkart. Bare at alt er negativt. Kartet er en motvekt til det polerte og kommersielle kartet man kan plukke med seg fra butikker som retter seg mot turister eller ved turistbussenes stoppesteder.

  Norge har, som mange andre nasjoner, skapt historier og myter om egen storhet og velgjørenhet. Med The Critical Tourist Map of Oslo ønsker Moestue å korrigere forestillingen om Norge som «fredsnasjon», «miljønasjon» og andre lignende hedersbetegnelser. Kartet gir et innblikk i negative og problematiske aspekter ved Oslo og Norge, som slaverihistorie, jødeutryddelse, miljøødeleggelser, krigsdeltagelse, våpeneksport, asylpolitikk, isolering av fanger i varetekt og narkotikapolitikk. Det er nøyaktig nok til at det kan tas i bruk, og er laget for å gi både turister og osloborgere et annet blikk på byen og landet.

  The Critical Tourist Map of Oslo er gratis. Ta med et eksemplar – orienter deg i byen, finn veien til Oslos severdigheter og få en bakgrunnshistorie utenom det vanlige.

 • Markus Moestue (f. 1982 i Porsgrunn) bor i Oslo. Han har en bachelorgrad fra Kunstakademiet i Bergen og studerer for tiden til mastergrad ved Kunstakademiet i Oslo. Moestue har de senere årene vist arbeider ved Hvitsten Salong (Vestby) og Studio 1/2 (Oslo).