Moderne Ruiner

 • SØYLE!! (2021)
 • Skulptur
  Mahogni, kirsebær og bøk
  350 x 100 x 100 cm
  Pris 200 000,–

 • Verket som vises på Høstutstillingen er en av tre skulpturer med utgangspunkt i den tidligere fabrikkhallen til Bergs Maskin på Lilleby i Trondheim. Disse skulpturene inngår i prosjektet Hjemløse gjenstander, der motivene hentes fra nedlagt industri som har tapt kampen mot utviklingen.

 • Astrid Findreng (f. 1964 i Mandal) bor og arbeider i Trondheim. Hun har sin utdannelse fra grafikklinjen ved Bergens kunsthåndverksskole og avdeling for maleri ved Vestlandets kunstakademi (Bergen).

  Grethe Britt Fredriksen (f. 1957 i Sarpsborg) bor og arbeider i Trondheim. Hun er utdannet ved Det Fynske Kunstakademi (Odense) og Kunstakademiet i Trondheim, med hovedvekt på maleri.

  Elisabeth Engen (f. 1957 på Gjøvik) bor og arbeider i Klæbu. Hun er utdannet ved avdeling for møbeldesign og rominnredning ved Bergens kunsthåndverksskole.

  Moderne Ruiner har tidligere stilt ut ved blant annet Trøndelag senter for samtidskunst (Trondheim), Spriten kunsthall (Skien), BABEL visningsrom for kunst (Trondheim), Agder Kunstsenter (Kristiansand), Nordnorsk kunstnersenter (Svolvær) og Østfold kunstsenter (Fredrikstad).