Relampago Drawing Club

 • Relampago Drawing Club (2022)
 • Deltakerbasert kunstprosjekt
  Verkstedet kan bestilles som oppdrag
  Pris 25 000,–

  Med: Viviana Cardenas og Alejandra Aguilar Caballero

  Sted: Atelier Felix

  Søndag 18. september
  kl. 13.30–15.30

  Søndag 2. oktober
  kl. 13.30–15.30

  Søndag 16. oktober
  kl. 13.30–15.30 

  Antall plasser pr. dag: 10
  Påmedling via Eventbrite

 • Debuterte i 2022
 • Relampago Drawing Club er en popup-tegneklubb som ønsker kunstnerkollegaer og utstillingspublikum velkommen til å utforske mulighetene som finnes i tegning som et spill. Relampago Drawing Club ser på verkstedene de arrangerer som en kollektiv lekeplass hvor man kan hengi seg til gleden ved å tegne, en samlende aktivitet som legger til rette for midlertidige samarbeid. Prosjektets navn peker mot kunstnernes felles latinamerikanske bakgrunn.

  «Relámpago» betyr «lyn» på spansk, og viser til et ønske om å skape en flyktig sjokkbølge som raskt ekspanderer og vibrerer.

  Under Høstutstillingen arrangeres det tre tegneverksteder i løpet av utstillingsperioden. Det velges et tema for hver økt, som springer ut fra hverdagslige emner eller egenskaper ved kunstverkene som vises på Høstutstillingen.

 • Viviana Cardenas (f. 1985 i Colombia) bor i Oslo. Hun har utdanning innen visuell kunst og kunstpedagogikk fra Universidad Santo Tomas (Colombia), og mastergrad i kunst og offentlige rom fra Kunsthøgskolen i Oslo. Cardenas har stilt ut på blant annet Nitja senter for samtidskunst (Lillestrøm) og Akademirommet på Kunstnernes Hus (Oslo). Hun har også gjennomført Transatlantic Sci-fi, en lab som utforsket kontrastene mellom Oslo og Medellíns byrom, i regi av Tenthaus og El Exploratorio. Nylig deltok hun i residencyprogrammet Wide Space i forbindelse med festivalen MALACATE (Mértola i Portugal), og hun har hatt residencyopphold ved Banff Centre (Canada) og Casa Tres Patios (Colombia).

  Alejandra Aguilar Caballero (f. 1989 i Mexico) bor i Oslo. Hun har bachelorgrad fra Facultad de Artes y Diseño ved UNAM (Mexico), og fullførte nylig en mastergrad i medium- og materialbasert kunst ved Kunsthøgskolen i Oslo. Caballero har deltatt i flere gruppeutstillinger i forbindelse med studiene på Kunsthøgskolen, blant annet ved QSPA Gallery (Oslo) og Trafo Kunsthall (Asker), og har hatt separatutstilling ved Galleri Seilduken (Oslo). Hun har også utformet et stedsspesifikt arbeid for utstillingen «U/SYNLIG – hverdagsrasisme i Norge» ved HL-senteret (Oslo).