Torunn Myrann

 • Svane (2020)
 • Skulptur
  Plaststoler, fender, flådd håndball, flådd fotball, kjøttemballasje i plast, europall, plast, rypefjær, trosser, ståltråd, messingtråd og kaffefilterholder
  95 x 103 x 117 cm
  Pris 70 000,–=

 • Debuterte i 2022
 • «Fuglene våre – som slett ikke er våre – var her på jorda lenge før oss, som dinosaurer.

  Nå bygger de reir av plastgarn, vrakgods og elektronikk. Ting vi dumper i havet, i fjæra, over alt. Jeg har laget fugler av søppel, vrakgods og elektronikk – ting som har drevet i land – for å vise deg hva fuglene synes om dette.»

 • Torunn Myrann (f. 1953 i Sauherad i Telemark–d. 2021 i Skien) var utdannet på keramikklinjen ved Kunsthøgskolen i Bergen. Etter studietiden i Bergen og flere reiser i Latin-Amerika, Egypt og Kina, etablerte hun eget atelier i Skien. Der bodde og arbeidet hun resten av livet med keramikk og skulpturer i ulike materialer. Myrann har hatt separatutstillinger ved blant annet Skiens Kunstforening, Galleri Steen (Oslo) og Galleri Heer (Oslo). Hennes siste utstilling, «Sinte fugler», ble vist høsten 2021 ved Telemark Kunstsenter (Skien). Arbeidene hennes er innkjøpt av blant annet Utsmykkingsfondet for offentlige bygg, Oslo kommune, Norsk kulturråd og Skien Billedgalleri.