A-project

 • A-project #6 (2022)
 • Performance
  Varighet 25 min
  Pris 150 000,–

Foto: Madeleine Park
 • Debuterte i 2023
 • Performancen som vises på Høstutstillingen er en del av A-project, en serie kunstneriske undersøkelser av kulturell, politisk og esoterisk historie der Eivind Reierstad omorganiserer symboler og kollektive forestillinger. A-project #6 er et samarbeid med danseren Alexandre Guimarãres Dos Santos, og undersøker forholdet mellom nordisk sjamanisme, drag battles på nattklubbene i São Paulo og de tradisjonelle tempeldansene til hirjaer – Indias tredje kjønn.

 • Eivind Reierstad (f. 1972 i Oslo) bor på Rånåsfoss. Han har en mastergrad fra Institutt for farge ved Statens håndverks- og kunstindustriskole.

  Alexandre Guimarães Dos Santos (f. 1989 i Brasil) er bosatt i Ilhéus i Brasil. Han har en bachelorgrad i internasjonale språk og handel fra Universidade Estadual de Santa Cruz (Bahia i Brasil). I tillegg har han gått i lære hos internasjonale dansere innen magedansstilen tribal fusion.

  A-project har tidligere blitt vist ved Lydgalleriet (Bergen), BIT-teatergarasjen (Bergen), Kunstgarasjen (Bergen), Møre og Romsdal Kunstsenter (Molde) og Buskerud Kunstsenter (Drammen). Høsten 2023 skal A-project også vises ved Kristiansund kunsthall.