Anna Ihle

 • Pauser av spytt og melk, kropper av vann (2022)
 • Installasjon
  Eik, spon, metall, europaller og biteleke
  Variabel størrelse
  Pris 200 000,–
  Verket er produsert i samarbeid med Art Lab Gnesta

 • I arbeidet med installasjonen Pauser av spytt og melk, kropper av vann bearbeidet Anna Ihle trestokker i pausene mellom ammingen av sin 3–5 måneder gamle baby. I denne prosessen reflekterte hun over begrepet «time management» – strukturering av tid for å oppnå effektivitet og produktivitet – og oppdaget potensialet i å se på kroppsfunksjoner og omsorg som mulige retningslinjer for hvordan man kan organisere vekslingen mellom arbeid og hvile. Hverken treet eller den ammende kroppen har noen iboende 37,5-timers arbeidsuke, men følger begge hver sine naturlige sykluser. Fordelingen av kunstnerens tid ble basert på når pausene trengtes – når baby eller mor hadde behov for mat, hvile og tid sammen.

  Formen på treskulpturene i eik er hentet fra føttene til en babybiteleke, en gummisjiraff, som også finnes i installasjonen. Tittelen refererer til Astrida Neimanis bok Bodies of water.

 • Anna Ihle (f. 1984 i Stavanger) bor i Stavanger og har en mastergrad fra Konstfack (Stockholm). Hun har også studert tekstildesign ved National Institute of Design (Ahmedabad i India) og gjennomført et postakademisk program ved Jan Van Eyck Academie (Maastricht i Nederland). Ihle deltok nylig i åpningsutstillingen ved det nye Nasjonalmuseet i Oslo. De seneste årene har hun også stilt ut ved visningssteder som Västerås konstmuseum (Sverige), CAC Brétigny (Brétigny-sur-Orge i Frankrike), arkitekturbiennalen i Venezia, Stavanger kunstmuseum og Podium (Oslo).