Ina Hagen

 • Fire Nation (2021)
 • Video
  38:53 min
  Opplag 3 + 1 KE, til salgs 3
  Pris på forespørsel

  Med: Emma Eide Rydningen, Ståle Knudsen, Espen Wæhle, Ragnhild Freng Dale og Petro Stempniewski

  Sitert i verket:
  Equinor (2018), Diga Oi a Equinor! (Takk Statoil, Det har vært en glede!) [Reklamefilm]
  Brown, Adrienne Marie (2018), Spell for Radical Gratitude [Tekst]

  Alle bildene og utsnittene i Fire Nation er hentet fra reklamefilmen Diga oi a Equinor!, som tilhører Equinor. Alle bildene og utsnittene i Fire Nation er bearbeidet av kunstneren.

  Verket er produsert i samarbeid med Bergen Kunsthall.

 • Debuterte i 2023
 • I Fire Nation undersøker Ina Hagen rebrandingen av det statlig eide energiselskapet fra Statoil til Equinor i 2018, og selskapets medfølgende utvidelse til å bli et såkalt «bredt energiselskap». Navnebyttet, som kostet nærmere 250 millioner kroner, hadde som mål å relansere selskapet som fremtidsorientert, sosialt og økologisk bevisst. I denne videoen dekonstruerer Hagen reklamefilmen Diga oi a Equinor!, som oversettes til «si hei til Equinor!», gjennom samtaler om klima, kolonial utnyttelse, makt og avmakt.

 • Ina Hagen (f. 1989 i Hønefoss) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og Maumaus Independent Study Program (Lisboa). Hagen har hatt en rekke research- og residencyopphold, blant annet ved IASPIS (Stockholm), CAPACETE (Rio de Janeiro) og Q21 (Wien). Hun har tidligere stilt ut på visningssteder som Kunstnerforbundet (Oslo), Bergen Kunsthall, Kunsthalle Wilhelmshaven (Tyskland) og Index – The Swedish Contemporary Art Foundation (Stockholm). I 2019 deltok hun på biennalen MOMENTUM 10 (Moss). Hagen er også medgrunnlegger av Kunstnerboligforeningen, som i 2022 presenterte kunstprosjektet Selvbyggeren i regi av Oslo kommunes kunstsamling og KORO.