Iselin Linstad Hauge

 • The boundary object (2019)
 • HD-video
  03:13 min
  Opplag 3 + 1 KE, til salgs 3
  Pris etter avtale

Foto: Carsten Aniksdal
 • The boundary object inngår i et større prosjekt der Iselin Linstad Hauge undersøker relasjonen mellom mennesket og dyr, ofte med kropp, berøring, blikk, pust og hud som
  utgangspunkt. Hauge har de siste ti årene besøkt gårder rundt om i Norge, både økologiske gårder og industribruk. Basert på erfaringer og dokumentasjon fra disse besøkene forsøker hun å nærme seg problemstillinger knyttet til dyrekroppen i industri og husdyrproduksjon, og fremmedgjøringen av denne i dagens samfunn. The boundary object er en nærstudie av berøring mellom mennesket og et domestisert dyr – grisen.

 • Iselin Linstad Hauge (f. 1981 i Drammen) bor i Åneby i Nittedal kommune. Hun har en bachelorgrad fra Statens kunstakademi (Oslo) og mastergrad i film fra Akademin Valand (Göteborg), og har i tillegg studert ved Den Europæiske Filmhøjskole (Ebeltoft i Danmark) og Asker kunstfagskole. Hauge er aktuell som hovedrolleinnehaver i spillefilmen VOICE av Ane Hjort Guttu, som har premiere på norske kinoer høsten 2023. Tidligere har hun vist arbeider ved Kunstnernes Hus Kino (Oslo), Festspillutstillingen i anledning Festspillene i Nord-Norge (Harstad), Tromsø Kunstforening, Drammens Museum og Museet for samtidskunst (Oslo). Hauge er også medredaktør i kunstpublikasjonen og forlaget Spesial Nord.