Kristine Marie Aasvang

 • Glaumr (2023)
 • Performance
  Varighet 17 min
  Verket kan bestilles til fremføring
  Pris på forespørsel

  Medvirkende: Selma French, Julie M. Kleive, Kristoffer Momrak, Arnfinn Gursli Langesæter og Tale Vang Ellefsen

Foto: Julia Marie Naglestad
 • Glaumr er et verk som består av samtidsmusikk, fremført live av musikere under Høstutstillingen. Tittelen på verket er hentet fra landets lengste elv Glomma, eller Glåma som er navnet på den øvre delen av elva. Navnet kan stamme fra verbet å glåma, som betyr «skinne svakt og blekt», eller være en avledning av det norrøne glaumr, som betyr «larm» eller «ståk».

  Verket er inspirert av Die Moldau, en av satsene i orkesterstykket Ma vlast – en samling nasjonalromantiske tonedikt av Bedřich Smetana. I komposisjonen har Kristine Marie Aasvang forsøkt å fange «personligheten» eller «sjelen» til Glomma, som renner fra sitt utspringspunkt i Aursunden, nordøst for Røros, til sitt utløp i Oslofjorden ved Fredrikstad.

 • Kristine Marie Aasvang (f. 1987 i Oslo) bor og arbeider i Oslo. Hun har en mastergrad i billedkunst fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen, der stemme som kunstuttrykk har vært hennes hovedprosjekt ved siden av billedkunsten. I 2022 debuterte Aasvang på Høstutstillingen med korperformancen Cantus Map og som soloartist under navnet Krissy Mary med albumet Feme Sole. Tidligere har hun blant annet laget et verk for galleriet Drive In for Lydkunst (Tromsø), gitt ut lydkunstalbumet Klagesang, spilt konsert i Bergen domkirke under Ekkofestivalen og deltatt på gruppeutstilling ved Bømlo kunstlag. Aasvang deltok også på Performance Art Oslo i 2018 og Hamar Performancefestival i 2017.