Oda Tungodden

 • Portrait Sessions (2023)
 • Performance
  Varighet 45–60 min
  Lørdag 23. september
  Søndag 24. september
  Lørdag 14. oktober
  Søndag 15. oktober

  Kl. 12.00, 13.30 og 14.30

Foto: Stephan Sing'andu
 • Debuterte i 2023
 • I performancen Portrait Sessions inviterer Oda Tungodden besøkende i utstillingen til å sette seg ned og ha en samtale med henne, mens hun maler et portrett av vedkommende. Prosjektet bunner i Tungoddens interesse for hvordan hun kan bruke sin egen kunstneriske praksis til å skape forbindelser til andre mennesker. I samtalene fokuserer kunstneren på å lytte til personene som blir portrettert, og som en takk for at de har delt sine tanker får de det ferdige portrettet som en gave.

  For å delta i performancen må man være fysisk til stede når den begynner. Dersom det er flere som ønsker å delta i samtalen og bli portrettert, vil kunstneren velge ut en person gjennom loddtrekning. Hver samtale kan vare i inntil 45–60 minutter. De ferdige portrettene vil bli sendt til de ulike deltakerne etter endt utstillingsperiode.

 • Oda Tungodden (f. 1992 i Bergen) bor og arbeider i Bergen. Tungodden har en bachelorgrad fra Michaelis School of Fine Art ved University of Cape Town (Sør-Afrika), og gikk ut med mastergrad fra Kunstakademiet i Bergen våren 2023. Hun har tidligere hatt flere separatutstillinger ved 99 Loop Gallery (Cape Town), samt deltatt på kunstmessene Investec Cape Town Art Fair og Turbine Art Fair (Johannesburg i Sør-Afrika). I tillegg har hun vist arbeider ved National Art Gallery (Livingstone i Zambia).