PURPOSE CORE

 • Vi skal ta pauser … Pausene skal brukes konstruktivt (Intensjon fra PURPOSE CORE Manifesto II) (2023)
 • HD-video
  07:44 min
  Opplag 2 + 1 KE, til salgs 2
  Pris på forespørsel

 • … Eller om vi bare vil være i ett med naturen (Intensjon fra PURPOSE CORE Manifesto II) (2023)
 • HD-video
  05:51 min
  Opplag 2 + 1 KE, til salgs 2
  Pris på forespørsel

 • Vi lar oss inspirere av meningsfylte innfall (Intensjon fra PURPOSE CORE Manifesto II) (2023)
 • HD-video
  03:06 min
  Opplag 2 + 1 KE, til salgs 2
  Pris på forespørsel

 • Debuterte i 2023
 • Ihra Lill Scharning og Katarina Skjønsberg utgjør kunstnerduoen PURPOSE CORE, som lager filmmanifester basert på leveregler, sitater og intensjoner. Videoene som vises på Høstutstillingen presenteres som tre intensjoner, og er en del av et lengre filmmanifest hvor vi møter karakterene PURPOSE og CORE.

  I den første filmen hevder PURPOSE og CORE at de er nødt til å ta pauser, men følger opp med en formaning om at pausene skal brukes konstruktivt. I pausene fra hverandre har de laget hver sine sitater, som den andre har laget et «filmsvar» til. I den andre videoen forsøker CORE å gi PURPOSE en opplevelse av natur. Gjennom telefonen svarer CORE på spørsmål om hvordan det føles å forville seg inn i skogen og gi seg hen til naturen. I den tredje filmen befinner PURPOSE og CORE seg i et naturtablå. Vi ser PURPOSE som heiser brude- og penkjolene deres opp og ned i en flaggstang, mens CORE og en assistent improviserer romantisk musikk. Dette kryssklippes med videosnutter og fotografier av duoens farger, rosa og blå.

 • Ihra Lill Scharning (f. 1986 i Tønsberg) bor i Oslo. Hun har mastergrad fra Konsthögskolan i Malmö og praktisk-pedagogisk utdanning fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Scharning deltok nylig på åpningsutstillingen ved Nasjonalmuseet (Oslo), og har tidligere stilt ut ved blant annet Saksumdal Tempel (Lillehammer), galleriet SØ (København) og VIDEONALE.15 ved Kunstmuseum Bonn (Tyskland). I samarbeid med STIX Omar har hun medvirket i performanceprogrammet TROLLKREM IMPORT, som var en del av prosjektet Munchmuseet i bevegelse, samt vist arbeider ved Landmark (Bergen) og EVBG (Berlin).

   

  Katarina Skjønsberg (f. 1987 i Tønsberg) er bosatt i Oslo. Hun har bachelorgrad i fotografi fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen og mastergrad fra Kunstakademiet i Oslo. I tillegg har hun praktisk-pedagogisk utdanning fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Skjønsberg har tidligere deltatt på Värmlands filmfestival (Sverige) og stilt ut ved blant annet Pamflett (Bergen), Khalil Sakakini Cultural Center (Ramallah i Palestina) og Kristiansand Kunsthall. I 2016 mottok Skjønsberg Nordic Dummy Award for boken Be Good To Yourself, og i sammenheng med dette turnerte boken ved ulike kunst- og fotografiinstitusjoner i Norden.

  PURPOSE CORE har nylig stilt ut ved Prosjektrom Carl Berner (Oslo), som drives av Norsk Billedhoggerforening. Tidligere har duoen vist arbeider ved Kunstnernes Hus Kino (Oslo), Nikolaj Kunsthal (København) som en del av FOKUS Art Video Festival, samt ved KHM Gallery (Malmö) i forbindelse med Scharnings avgangsutstilling.