Statens kunstutstilling,
Høstutstillingen

Omvisning

Omvisning for private grupper

Utstillingen er aktuell både for kunstorienterte og for den som ønsker å gjøre seg kjent med samtidskunst for første gang. Om dere er en vennegjeng, en bedrift eller en kunstforening har vi erfarne og engasjerte formidlere som kan gi dere en tilpasset omvisning.

  • Tirsdag–fredag 11.00–17.00, hver hele time
  • Varighet ca. 45 minutter
  • Faktura kan sendes i etterkant av besøket

Kr. 1500,– per gruppe + inngang, kr. 80,–  per person. Fra kl.18:00 tilbyr vi private omvisninger for grupper i utstillingssalene. Da er det også mulig med servering av mat/drikke i salene eller i restauranten etter omvisning.

Send e-post for mer informasjon og priser. Avbestilling må gjøres minimum 3 virkedager før omvisningstidspunkt. Dersom gruppen ikke møter eller avbestiller for sent, vil det faktureres.

Omvisning for skoler og barnehager

Høstutstillingen er en viktig utstilling for elever som skal lære om dagens kunstuttrykk. Vi kan tilby omvisninger tilpasset barneskolen, ungdomsskolen, videregående og høgskolenivå. Omvisningene tilpasses gruppens behov og ønsker. Vi kan ha inntil fire parallelle grupper på omvisning samtidig.

  • Tirsdag–fredag 09.00–17.00
  • Kl. 09.00–11.00 er utstillingen reservert spesielt for skoleelever i grupper
  • Varighet ca. 45 minutter

Kr. 800,– per gruppe på omvisning. Gratis inngang for elever under 16 år. Studenter over 16 år: kr. 800,– per gruppe + inngang kr. 50,– per person. Avbestilling må gjøres minimum 5 virkedager før omvisningstidspunkt.

Høstutstillingen søker etter skoler/klasser fra barne- og ungdomsskoletrinn som ønsker å være med på et treårig formidlingsprosjekt, se Kunstkringkastingen for mer informasjon.

Omvisere

Una Mathiesen Gjerde

Una Mathiesen Gjerde er kunsthistoriker, utdannet ved Københavns Universitet. Hun har masterspesialisering i feministisk teori og samtidskunst, samt en bachelor med fokus på videokunst. Hun er kunstredaktør for nettidsskriftet Subjekt, samt omviser på Henie Onstad Kunstsenter, Ekebergparken og Høstutstillingen.

Ingvild Hammervoll

Ingvild Hammervoll er utdannet kunsthistoriker og jobber som formidler ved Høstutstillingen, Nasjonalmuseet og Kunstnernes Hus. I tillegg er hun faglærer i eldre kunsthistorie ved Einar Granum Kunstfagskole, skribent for Kunstforum, kunstkritiker for Kunsthåndtverk, samt freelance kurator formidler, foredragsholder og prosjektleder.

Sigrun Rafter

Sigrun Rafter er utdannet kunsthistoriker og har flere tiårs erfaring med formidling av både historisk kunst og samtidskunst. For Høstutstillingen har hun vært formidler i over tredve år. I tillegg har hun arbeidet ved flere sentrale kunstinstitusjoner, blant annet Munch Museet, Henie Onstad Kunstsenter og Astrup Fearnley Museet.

Inger Fure Grøtting

Inger Fure Grøtting er utdannet lektor ved Universitetet i Oslo, med mastergrad i samfunnsfagdidaktikk. Hun har masterspesialisering som inkluderer tverrfaglig formidling på kunstinstitusjoner og dialogbasert undervisning. Hun har formidlingserfaring fra både skolesektor og kunstinstitusjoner, og jobber for Høstutstillingen, Ekebergparken og Kunstnernes Hus.

Marthe A. Andersen

Marthe A. Andersen er utdannet billedkunstner med mastergrad fra Kunstakademiet i Oslo. I tillegg til å jobbe som utøvende kunstner jobber hun som omviser og foredragsholder på Astrup Fearnley Museet, samt som formidler ved Høstutstillingen.

Karianne Ommundsen

Karianne Ommundsen er utdannet billedkunstner og kunsthistoriker. Hun har tidligere undervist i kunsthistorie ved NTNU, og arbeider i dag med formidling for Høstutstillingen, Kunstnernes Hus og Nasjonalmuseet.

Anne Weyer-Larsen

Anne Weyer-Larsen er utdannet billedkunstner ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har erfaring fra en rekke kunstinstitusjoner, blant annet Galleri K, Kunstnernes Hus, Ekebergparken og Høstutstillingen.

Ottar Karlsen

Ottar Karlsen er utdannet billedkunstner, med mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo. Han arbeider primært som utøvende kunstner, med særskilt interesse for undersøkelser av forholdet mellom mennesker og natur. I tillegg er Karlsen styreleder for Tegneforbundet, samt jobber for Kunstnernes Hus og Høstutstillingen.

Nanna Lenander

Nanna Lenander er utdannet grafiker ved Kunsthøgskolen i Oslo, og tar nå en mastergrad i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo. Hun har undervisningserfaring fra videregående skole, og jobber for både Kunstnernes Hus, Astrup Fearnley Museet og Høstutstillingen.

Marianne Reve

Marianne Reve er utdannet kunsthistoriker ved Universitetet i Bergen. Hun jobber som formidler ved både Astrup Fearnley Museet, Ekebergparken og Høstutstillingen. Reve har lang erfaring med formidling til forskjellige målgrupper, men særskilt formidling rettet mot barn og unge.

Booking av omvisninger for