Høstutstillingen 2022
Statens 135. kunstutstilling

Formidling

Høstutstillingen tilbyr offentlige omvisninger torsdager kl. 17.00 og søndager kl. 14.00, gjennom hele utstillingsperioden. Gratis med inngangsbillett.

Kombiner utstillingsbesøk med familieverksted! Vi lager bevegelige collager med inspirasjon fra flere av verkene i årets utstilling.

Tidspunkt 2022: 12-16 lørdag og søndag

Vi arrangerer omvisninger for deg med barnevogn.

Tidspunkt 2022:

Uke 40:

Tirsdag 04.10. kl. 12.00
Torsdag 06.10. kl. 13.00
Fredag 07.10. kl. 12.00

Uke 41:

Onsdag 12.10. kl. 13.00
Torsdag 13.10. kl. 13.00

Opplev utstillingen med en av våre dyktige formidlere! Gratis med inngangsbillett.

 

I samarbeid med Oslo kommune inviterer vi seniorer til gratis omvisninger, som en del av Den kulturelle spaserstokken. For interesse, kontakt oss.

Oppmøte i resepsjonen ved interesse. Gratis med inngangsbillett.

Et utvalg av årets videoverk vises som satellitter hos kunstforeninger rundt om i landet. 

Samarbeidet med kunstforeningene bidrar til at Høstutstillingen blir en nasjonal utstilling, ikke bare for kunstnerne som deltar, men også for publikum som kan se kunsten der de bor. Norske Kunstforeninger og Høstutstillingen har samarbeidet om utstillingsturnéen med videoverk siden 2013.

Visingsperiode for programmet bestemmes av kunstforeningene, enten høsten 2022 eller våren 2023. 

I tillegg til generelle omvisninger for skoleklasser, tilbyr vi tverrfaglige formidlingstilbud forankret i kompetansemål etter 7. og 10. trinn. Ta gjerne kontakt med formidlingsansvarlig for mer informasjon.

I samarbeid med DKS Oslo inviterer vi barneskoleelever fra 5.–7. trinn til et første møte med samtidskunst! 

I det nye læreplanverket for Kunnskapsløftet 2020 (LK20), er et av kompetansemålene etter 7. årstrinn å kunne utforske og reflektere over hvordan følelser og meninger blir vist i kunst. Elevene sitt møte med Høstutstillingen vil hovedsakelig være basert på nevnte kompetansemål. 

For at elevene skal få mest mulig utbytte av besøket, får alle skoler tilsendt lærerveiledninger med informasjon om besøket og forslag til både for- og etterarbeid i klasserommet.

I samarbeid med DKS Viken, formidler vi videokunst til videregåendeelever.

Mangfold og bredde i Høstutstillingen skaper et godt utgangspunkt for å lære om kunst i vår egen samtid, inkludert videokunst. I denne DKS-produksjonen kommer en av våre formidlere på besøk i elevenes egne klasserom, høsten 2022. Med seg har formidleren tre av filmene fra årets utstilling. Gjennom felles utforsking, samtale og refleksjon, ønsker vi å gi elevene innsikt i de spesifikke verkene, men også en større forståelse av hva videokunst er og kan være. 

For at elevene skal få mest mulig utbytte av besøket, får alle skoler tilsendt lærerveiledninger med informasjon og forslag til både for- og etterarbeid i klasserommet. 

Formidlere

Ottar Karlsen
Ottar Karlsen er utdannet billedkunstner, med mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo. I tillegg til å jobbe som utøvende kunstner har han erfaring fra kunstinstitusjoner som Høstutstillingen, Ekebergparken, Tegnerforbundet og Kunstnernes Hus.
Bjørg Tønnessen
Bjørg Tønnessen har en mastergrad i kunst og formidling fra Master i estetiske fag ved OsloMet. Hun er utdannet faglærer i kunst og håndverk, med fordypning i formidling av samtidskunst til barn og unge. I tillegg til å være omviser for Høstutstillingen, arbeider hun i Notam (Norsk senter for teknologi i musikk og kunst) og som formidler i Ekebergparken.
Olea Marie Steinkjer
Olea Marie Steinkjer er utdannet kunsthistoriker ved Universitetet i Oslo, med fokus på feminisme og aktivisme i norsk og internasjonal samtidskunst. Olea er formidler, redaktør og foredragsholder, og har tidligere jobbet ved Astrup Fearnley Museet, MUNCH, Oslo Fotokunstskole og Høstutstillingen. Hun har lang erfaring som formidler for barn og unge, i tillegg til andre grupper. Til daglig jobber Olea som gallerimedarbeider ved Galleri Würth.
Anne Weyer-Larsen
Anne Weyer- Larsen er utdannet billedkunstner fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har lang erfaring som omviser og foredragsholder fra blandt annet Henie Onstad Kunstsenter, Kunstnernes Hus og Høstutstillingen. Hun har også jobbet som gallerimedarbeider på Galleri K. Anne jobber som omviser på Astrup Fearnley Museet og underviser på Einar Granum Kunstfagskole.
Isabella Dichoso
Isabella Dichoso har en bachelorgrad i kunst og formidling fra OsloMet, i tillegg til en videreutdanning i praktisk-pedagogisk utdanning innen design, kunst og håndverk. Isabella arbeider også praktisk-estetisk, hvor hun er særlig opptatt av abstrakt maleri, fotografi, mixed media og performance.
Marius Bråthen
Marius Bråthen har en bachelorgrad i kunsthistorie og visuelle studier fra Universitetet i Oslo, med særlig fokus på design og dets rolle i kulturen. Hans faglige interesseområder er brukskunst, design og arkitektur, i tillegg til abstrakt skulptur og modernistisk billedkunst. Marius jobber også som omviser på Folkemuseet.
Ida Frisch
Ida Frisch er kulturarbeider, forfatter og formidler. Hun har publisert en roman, en diktsamling, en dokumentarserie for NRK, og skrevet flere artikler om naturnærvær og endringsarbeid for ulike magasiner. Ida har erfaring som kunstformidler fra blant annet Hvitsten Salong og Ramme Gaard.
Hedda Krogseth Vikene
Hedda Krogseth Vikene har en bachelorgrad i kunsthistorie fra NTNU, og tar nå en mastergrad i kunsthistorie og visuelle studier med fordypning i kuratering, kritikk og modernismens kulturarv ved UiO. Hun interesserer seg for kunst fra 1950 til i dag, og er spesielt opptatt av urfolks samtidskunst. Hedda jobber ved siden av studiene på galleri LNM, og har vært omviser ved Dronning Sonja KunstStall og Oslo Rådhus.
Maria Bårdsdatter Foslie
Maria Bårdsdatter Foslie har en bachelor i kunst og formidling, og en pågående master i Kunst i samfunnet ved OsloMet. Maria har erfaring som vert på Astrup Fearnley Museet, fotograf hos Megalo media og selvstendig næringsdrivende innen grafisk design og illustrasjon. Hun har i tillegg egen kunstpraksis som for det består av ulike former for billedkunst og skulptur. Maria er glad i konseptuelle verk med store fortolkningsrammer, som kan føre samtalen omkring kunsten i uventede retninger.
Ena Salahovic
Ena Salahovic går på masterprogrammet i kunsthistorie og visuelle studier ved UiO, hvor hun fordyper seg i moderne kunst og abstrakt maleri. Ena er lidenskapelig opptatt av språk, musikk og kunstens verdi og gjensidige påvirkning på samfunnet. Hun har erfaring som omviser fra Akershus Slott, og jobber som formidler ved Astrup Fearnley Museet og Kunstnernes Hus.
Jannik Abel
Jannik Abel er utdannet billedkunstner ved Kunstakademiet i San Francisco. I tillegg til sin faste jobb som kunstner og fotograf har hun innehatt en rekke sentrale verv for kunstnerorganisasjonene samt har en lang rekke offentlige foredrag bak seg.
Therese Ramstad Moen
Therese Ramstad Moen er utdannet kunstformidler ved OsloMet, med en mastergrad i “Kunst i samfunnet”. Hun har erfaring som formidler ved Høstutstillingen og Kunstnernes Hus. Therese er bookingansvarlig for Høstutstillingen, og gjennomfører formidling i forbindelse med Den Kulturelle Spaserstokken (DKSS).
Nora Fremmerlid
Nora Fremmerlid har en mastergrad i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo, med fokus på performativitet, selvfremstilling og en hermeneutisk-fenomenologisk tilnærming til kunsten. Hun har lang erfaring som formidler fra Høstutstillingen, Ekebergparken, Galleri Golsa og Peder Lund. Nora jobber for Norske Billedkunstnere til daglig, og er formidlingsansvarlig for Høstutstillingen.