Formidlingsseminar

Foto: Jannik Abel.

Høstutstillingens formidlingsseminar samler formidlere, kunstnere, lærere og andre fagpersoner som ønsker påfyll, verktøy og inspirasjon om hvordan vi kan jobbe med formidling av samtidskunst til barn og unge.

Seminaret er en del av Kunstkringkastingen, Høstutstillingens flerårige prosjekt rettet mot grunnskolen. Målet er å stimulere flere barn og unge til engasjement og nysgjerrighet rundt samtidskunst, styrke samarbeidet mellom kunstfeltet og skoleverket, og gi involverte elever
et langvarig forhold til kunst.

Dette seminaret presenterer ulike prosjekter som går over et lengre tidsspenn eller ulike aldersspenn. Programmet består av presentasjoner, felles lunsj med en kunstnerisk intervensjon og en oppsummering av dagen som avrunding.

Meld deg på her. Påmeldingsfrist: 21. mai.

Arrangementet er gratis.

10:00: Kaffe og registrering

10:30: Velkomst og presentasjon av programmet


11:00: Kjersti Myrehagen, Søssa Jørgensen og Geir Tore Holm om 10 år på Heidal
skule

Prosjektleder Kjersti Myrehagen presenterer kunstprosjektet 10 år på Heidal skule sammen med kunstnerne Søssa Jørgensen og Geir Tore Holm. Gjennom dette prosjektet får 10 forskjellige kunstnere følge en skoleklasse i perioder gjennom alle ti årene på grunnskolen.

12:00: soso brafield og Thea Haug om Imagined Futures

Kunstner og formidler soso brafield og formidler og kulturarbeider Thea Haug presenterer Imagined Futures, et intergenerasjonelt formidlingsprosjekt for barn og ungdom som brafield og Haug utviklet til Bergen Assembly 2019, Actually The Dead Are Not Dead.

13:00: Lunsj og kunstnerisk intervensjon av soso brafield

14:00: Marit Silsand og Sadia Hassan om PRAKSIS Teen Advisory Board

Prosjektleder Marit Silsand presenterer PRAKSIS Teen Advisory Board sammen med Sadia Hassan, en av ungdommene som tidligere har vært del av prosjektet. PTAB er et ettårig kunstprogram for ti samfunnsengasjerte unge mellom 16-21 år med ulik bakgrunn.

15:00: Oppsummering og avrunding ledet av Camilla von Køppen og Anette Skov


16:00: Takk for i dag!


For spørsmål om seminaret, kontakt Maria Råkil på maria@hostutstillingen.no.

Arrangeres med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB