Statens kunstutstilling,
Høstutstillingen

Formidling

Omvisning for private grupper

Utstillingen er aktuell både for kunstorienterte og for den som ønsker å gjøre seg kjent med samtidskunst for første gang. Om dere er en vennegjeng, en bedrift eller en kunstforening har vi erfarne og engasjerte formidlere som kan gi dere en tilpasset omvisning.

 • Omvisninger for grupper: kr. 1 600,–
 • I tillegg kommer inngangsbilletter per person kr. 80,– (voksen) / kr. 60,– (student/honnør)

Omvisning for skoler og barnehager

Høstutstillingen er en viktig utstilling for elever som skal lære om dagens kunstuttrykk. Vi kan tilby omvisninger tilpasset barneskolen, ungdomsskolen, videregående og høgskolenivå. Omvisningene tilpasses gruppens behov og ønsker. Vi kan ha inntil tre parallelle grupper på omvisning samtidig.

I tillegg til generelle omvisninger tilbyr vi tverrfaglige formidlingstilbud for grunnskolen, forankret i kompetansemål etter 4., 7. og 10. trinn. Se gjerne mer på Kunstkringkastingen og ta kontakt for mer informasjon.

 • Første mulige omvisning mandag–fredag: kl 09:00
 • Siste mulige omvising mandag–fredag: kl 17:00
 • En omvisning varer i ca. 45 minutter
 • Omvisninger for barne-, ungdoms-, og videregående skoler: kr. 900,–

Praktisk informasjon

 • Første mulige omvisning tirsdag–fredag: kl 11:00
 • Siste mulige omvising tirsdag–fredag: kl 17:00
 • Ingen omvisninger på mandager
 • En omvisning varer i ca. 45 minutter, og starter hver hele time
 • Omviser møter kunden i resepsjonen ved ankomst
 • Vi anbefaler at grupper ikke er større enn 25 personer
 • For å spare tid lønner det seg å betale samlet
 • Eventuell kansellering må skje innen 48 timer før bekreftet omvisningstidspunkt
 • Man betaler for antall oppmøtte

Praktisk informasjon

 • Omviser møter læreren i resepsjonen ved ankomst
 • Vi anbefaler at grupper ikke er større enn 25 personer
 • Eventuell kansellering må skje innen 48 timer før bekreftet omvisningstidspunkt
 • Man betaler for antall oppmøtte
 • Dersom det er avtale om faktura må fakturaskjema signeres og riktig fakturaadresse oppgis. Dersom det er rekvisisjon må riktig rekvisisjonsskjema tas med.
 • Det anbefales å henge fra seg i garderoben i god tid
 • For skoleomvisninger minner vi om at læreren er ansvarlig for sine elever under hele besøket. Ureglementert oppførsel vil medføre bortvisning fra Kunstnernes Hus.

Omvisere

Una Mathiesen Gjerde
Una Mathiesen Gjerde er kunsthistoriker, utdannet ved Københavns Universitet. Hun har masterspesialisering i feministisk teori og samtidskunst, samt en bachelor med fokus på videokunst. Hun er produksjons- og administrasjonsleder for Fotogalleriet i Oslo, kritiker og frilanskurator.
Meera M. Kaur
Meera M. Kaur er mastergradsstudent i kunst i samfunnet ved OsloMet - Storbyuniversitetet, med fordypning i kunstformidling. Til vanlig jobber hun på Kunstnernes hus, Astrup Fearnley Museet og Tenthaus Oslo. Som lektor og en BA i kunst og design, anser hun seg som en kunstpedagog med lidenskap for kunstformidling. Hun kan tilby omvisninger på hindi, punjabi og urdu, i tillegg til norsk og engelsk.
Sigrun Rafter
Sigrun Rafter er utdannet kunsthistoriker og har flere tiårs erfaring med formidling av både historisk kunst og samtidskunst. For Høstutstillingen har hun vært formidler i over tredve år. I tillegg har hun arbeidet ved flere sentrale kunstinstitusjoner, blant annet Munch Museet, Henie Onstad Kunstsenter og Astrup Fearnley Museet.
Inger Fure Grøtting
Inger Fure Grøtting er utdannet lektor ved Universitetet i Oslo, med mastergrad i samfunnsfagdidaktikk. Hun har masterspesialisering som inkluderer tverrfaglig formidling på kunstinstitusjoner og dialogbasert undervisning. Grøtting jobber for Norske Billedkunstnere til daglig, som formidlingsansvarlig for Høstutstillingen.
Joanna Pacula
Joanna Pacula har master i kulturhistorie fra Universitet i Oslo, med støttefag i kunsthistorie og litteraturformidling. Hun har jobbet mye med tverrfaglig formidling, særskilt innen kunst, historie og natur, og er opptatt av å skape dialogbaserte formidlingssituasjoner. I tillegg til Høstutstillingen jobber hun for Ekebergparken og Oslo Museum.
Bjørg Tønnessen
Bjørg Tønnessen har en mastergrad i kunst og formidling fra Master i estetiske fag ved OsloMet. Hun er utdannet faglærer i kunst og håndverk, med fordypning i formidling av samtidskunst til barn og unge. I tillegg til å være omviser for Høstutstillingen, arbeider hun som freelance skribent og kunstanmelder for nettidsskriftet Subjekt.
Olea Marie Steinkjer
Olea Marie Steinkjer er utdannet kunsthistoriker ved Universitetet i Oslo, med spesialisering i aktivistisk og feministisk kunst. Hun har erfaring som omviser for flere ulike målgrupper, men har spesielt god erfaring med formidling til barn og unge. Hun jobber for både Munchmuseet, Astrup Fearnley Museet og Høstutstillingen.
Ottar Karlsen
Ottar Karlsen er utdannet billedkunstner, med mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo. I tillegg til å jobbe som utøvende kunstner har han erfaring fra kunstinstitusjoner som Høstutstillingen, Ekebergparken, Tegnerforbundet og Kunstnernes Hus.
Nanna Lenander
Nanna Lenander er utdannet grafiker ved Kunsthøgskolen i Oslo, og tar nå en mastergrad i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo. Hun har undervisningserfaring fra videregående skole, og har jobbet for både Kunstnernes Hus, Astrup Fearnley Museet og Høstutstillingen.
Marianne Reve
Marianne Reve er utdannet kunsthistoriker ved Universitetet i Bergen. Hun jobber som formidler ved både Astrup Fearnley Museet, Ekebergparken og Høstutstillingen. Reve har lang erfaring med formidling til forskjellige målgrupper, men særskilt formidling rettet mot barn og unge.
Nora Fremmerlid
Nora Fremmerlid er kunsthistoriker, utdannet ved Universitetet i Oslo. Hun har masterspesialisering i Louise Bourgeois og kunst som performativ biografisme, samt en bachelor med fokus på modernisme, estetikk og kjønnsteori. Hun jobber som formidler ved Ekebergparken og Høstutstillingen, i tillegg til å være galleriassistent ved Galleri Golsa og Peder Lund.
Jannik Abel
Jannik Abel er utdannet billedkunstner ved Kunstakademiet i San Francisco. I tillegg til sin faste jobb som kunstner og fotograf har hun innehatt en rekke sentrale verv for kunstnerorganisasjonene samt har en lang rekke offentlige foredrag bak seg.

Booking av omvisninger for